Höstturneringen – Rond 3

I torsdags spelades tredje ronden i höstturneringen. Ett parti i vardera grupp har skjutits upp, så lottningen till sista ronden kommer när dem är färdigspelade.

Grupp A

Bland hängpartierna för rond 2, så vann Martin Orell mot Filip Björkman, vilket gjorde att det var 3 spelare i delad ledning inför tredje ronden nämligen Mikael Blom, Anders Lundbäck och Martin Orell. Mikael och Anders L möttes i ett parti där Anders L lyckades vinna. Martin spelade mot Anders Eriksson där Anders E lyckades vinna. Detta gjorde att Anders Lundbäck är i ensam ledning med 3/3 poäng följt av en rad spelare på 2 poäng, nämligen Mikael Blom, Anders Eriksson, Martin Orell och Filip Björkman. Vinnaren i det uppskjutna partiet mellan Alice Xiong och Ahmed Mukhtar kommer också hamna på 2 poäng.

Grupp B

I grupp B var det ett toppmöte med ledarna Simon Johansson och Jamal Alnabhani. Det partiet slutade remi. Pontus Ivebrink som inför tredje ronden var ½ poäng efter ledningen spelade remi mot Joel Westerlund. Detta resulterade i att det är fortsatt delad ledning mellan Simon och Jamal på 2½/3 poäng. Efter dem är Pontus Ivebrink och Eric Blomberg på 2 poäng. Christer Carmegren har möjlighet att också komma upp till 2 poäng om han vinner det uppskjutna partiet.

Lottning och Resultat: Grupp A | Grupp B | Torsdagsprogram