Hedersam förlust mot Team Viking

Bord 1: Anders Eriksson spelade remi mot GM Evgenij Agrest
Bord 1: Anders Eriksson spelade remi mot GM Evgenij Agrest

Team Viking mönstrade en av säsongens starkaste lagupp­ställningar med en snittranking på 2506 för att försäkra sig om att inte VSK skulle sätta några käppar i hjulet. Det blev också en programenlig seger för gästerna som skrevs till 6-2.
Efter de fyra först klara partierna stod det 0-4 efter att bland annat Ralf Åkesson fick sin förlustfria svit spräckt av GM Ivanov.  De fyra sista partierna slutade 2-2 efter seger för Erik Norberg mot Peter Bergström och hedersamma remier för Johan Norberg mot GM Volodin och Anders Eriksson mot GM Agrest.

Bord 8: Erik Norberg tog VSK:s enda seger
Bord 8: Erik Norberg tog VSK:s enda seger

I dagens längsta parti fick Jürgen Brustkern efter en lång kamp sträcka vapen i ett slutspel med löpare och bonde mot Bo Lind­bergs springare och två bönder.
Motståndarna var högre rankade vid samtliga bord, så förlusten var inget att säga om, och de två partipoängen kan vara värdefulla för att hålla undan för lagen efter oss.
SK Rockaden Sthlm tappade oväntat en poäng mot Eksjö, vilket gör att de fyra topplagen ligger inom en poäng inför sammandraget i Västerås.