Andreas trea i Dala Open

Västeråsfjärden 2012-01-29
Vi var många som var ute på Mälarisen denna vackra vintersöndag, men några föredrog att spela schack i Borlänge i stället.

Efter fadäsen med för sen ankomst och w/o i första ronden, revanscherade sig Andreas Backman och Anders Ylönen genom att därefter båda vinna fyra partier i rad, vilket innebar att de näst sista ronden satt på bord 1 och 2!
I den ronden förlorade Anders mot slutlige segraren Tommy Andersson Karlstad medan Andreas fortsatte segerraden. I sista ronden accepterade Andreas ett tidigt remianbud från Tommy Andersson eftersom det ändå inte hade räckt till turneringsseger med en vinst.  För att knipa bronset var Andreas beroende av att Anders fick minst remi i sitt parti. Det såg mörkt ut, men Anders lyckades mirakulöst rädda partiet till remi och därmed bronset till Andreas. Själv slutade Anders 9:a.

Åke Nurmi slutade på en fin 19:e plats efter att bl.a. tagit 3 poäng på de fyra långpartierna. Likaledes gjorde Kai Pyhälahti som slutade 23:a. Rickard Fernström blev 26:a, Martin Orell 27:a, Filip Sjödin 38:a och Michael Sjödin 43:a av totalt 50 startande.
Resultat: Dala Open 2012