Fjärdeplats i elitserien

VSK hamnade slutligen på en fjärdeplats i elitserien efter att idag knappt ha besegrat SS Manhem med 4½-3½. Fjärdeplats är tangerat bästa placering sen vi senast gick upp i elitserien (2006-7). Säsongen 2007-8 blev vi också fyra men frågan är om inte den här fjärdeplatsen smäller lite högre i och med att vi var så nära medaljplats vilket inte alls var fallet 2007-8. Lite bittert är det att konstatera att en vinst mot SK Rockaden Umeå i näst sista ronden hade räckt till silver, men sammantaget en mycket bra säsong och skönt att slippa nervdallret kring nedflyttningsstrecket under sammandraget.
Vår bäste poängplockare blev pålitlige Ralf Åkesson som deltog i samtliga 9 matcher och inte förlorade ett enda parti. Ralf tog 6½ poäng på nio ronder mot motståndare med medelrating på 2490! Även Rasmus Janse imponerade med 5½ poäng på sina 8 partier mot motståndare med 2266 i medelrating.

Som tidigare nämnts blev Team Viking svenska mästare och Lund lyckades hålla undan för spurtande SK Rockaden Sthlm med minsta möjliga marginal ½ partipoäng.
SK Kamraterna och Solna flyttas ned till Superettan. Upp från superettan flyttas Burgsviks SK och Örgryte SK. Försmädligt för Uppsala SS som hade samma matchpoäng, samma partipoäng som Örgryte och det blev 4-4 i inbördes mötet. Örgyte placerades före på bättre resultat på de fyra första borden!