Allsvenskan slutspelad

Richard S-Eric Vaarala VSK2-Horndal

Andralaget besegrade serietrean Horndals SK med 5-3. Eftersom serieledarna Stockholms SS vann sin match blev det slutligen en andraplats i div. I Östra för VSK 2, ett strålande resultat i den hårda serien. Nedflyttade blev KH-Alliansen 72 och Västerviks ASK.

Läs Arvids matchreferat.

Tredjelaget som hittills vunnit alla sina matcher och redan var klara seriesegrare lyckades med konststycket att förlora mot nästjumbon Ervalla 2 bland annat beroende på w/o vid sista bordet p.g.a. ett sent återbud. Dock var alla våra spelare högre rankade vid övriga sju bord, men det hjälpte inte utan det blev förlust med 4½-3½.

Fjäredelaget blev överkört med 7½-½ av serietrean Örebro 2, så det var nära att skräckscenariot slog in d.v.s. att både Ervalla 2 och Bjursås passerade oss i tabellen. Nu lyckades vi i alla fall undvika nedflyttning med en hårsmån.

I distriktsserien vann Riddarhyttan matchen mot Hedemora 1 och blev därigenom seriesegrare på 11 matchpoäng, tätt följda av VSK 6 och VSK 8 båda på 10 poäng,  VSK 5 blev femma på 7 poäng och VSK 7 blev sexa på 5 poäng bland totalt åtta lag.
Vår ambition före seriestart var att skapa fyra någorlunda jämna lag som alla skulle kunna hävda sig väl i serien, och det lyckades bra.

Det är trevligt att vi nästa säsong har lag i fyra olika divisioner i allsvenskan från elitserien till division 3 och även lag i distriktsserien.